Jeanne: wat doe jij dan?

“En Hoe gaat het met je, wat doe je nu zoal?” “Ik doe niets”

Ik doe teveel. Mijn therapeut heeft me weer meer inzichten gegeven. En is heel confronterend geweest. Ik zoek nog teveel prikkels op. Fysiek is er niets mis zegt ze en mentaal ook niet zozeer, maar de informatieverwerking in m’n hoofd door alle klappen op m’n hoofd heeft mijn cognitie aangetast. En die moet nu herstellen. Met zo min mogelijk prikkels. Niet tijdens het wandelen overal naar binnen kijken. Rustig wandelen, niet te veel m’n hoofd bewegen, waardoor m’n evenwichtsorgaan veel te verduren krijgt. Probeer zo min mogelijk te douchen, vanwege de zintuiglijke prikkels en de herrie van het water. En zo word ik niet beter. En zo kan ze mij niet helpen. Want dan stagneert het proces.

Ik ben nu de hele dag misselijk. Van niets doen. Ze heeft me uitgelegd dat de dingen die ik nu doe teveel prikkels zijn waardoor ik de klachten onderdruk. Niet bewust. En door het UMC is gezegd al een paar maanden terug dat ik prikkels weer moest op gaan zoeken. En dat heb ik gedaan. Alleen voel ik dan m’n klachten niet meer.

“Jeanne je bent ziek. Heel erg ziek. Daarom zit je in de ziektewet. Je doet de activiteiten alsof je niet ziek bent. En dat voel je ook niet als je die activiteiten doet want je hoofd kan maar 1 ding tegelijk. Daarna voel je het weer, maar dan zoek je weer een andere afleiding. En je lichaam in overlevingsstand heeft niet de capaciteit om dit te voelen, je cognitie doet het ook niet goed. Dus je moet stoppen en niets doen. Behalve je oefeningen en de simpele dingen.

Met zo min mogelijk prikkels. Anders zit je hier over 10 jaar met een enorme burn-out. Je zal je als je dit doet, eerst heel ziek voelen, want zonder de afleidende activiteiten voel je wel al je klachten. En dan voel je je heel belabberd. Want je bent ook heel erg ziek Jeanne”

En dat heb ik geweten. Ik voel me al paar dagen misselijk en nog meer misselijk worden. Blijf trouw m’n oefeningen doen, maar ben zo sloom als een garnaal en moe. Zoo moe. En voel me met vlagen heel ziek. Alsof ik griep heb.

Geef een reactie

%d