Zijn er op de MRI en Neuropsychologisch Onderzoek (NPO) geen of nauwelijks afwijkingen bij je  vastgesteld? Maar heb je wel last van postcommotioneel syndroom en last van een lage belastbaarheid en doet het UWV moeilijk over je beperkingen?

Ik heb precies in hetzelfde schuitje gezeten en er zijn mogelijkheden kan ik je vertellen. Ik bied op mijn blogs al veel gratis tips en informatie, maar misschien wil je wel persoonlijke hulp bij je casus bij het UWV. Als dat zo is, dan kan ik je daarbij helpen!

In een persoonlijke afspraak krijg je mijn volle aandacht en eerlijk advies. Deze heb ik de afgelopen jaren opgedaan door mij juridisch en medisch wetenschappelijk te verdiepen in mijn eigen casus.

Ik vind het heel fijn om andere mensen hiermee te helpen omdat ik weet hoeveel stress het voor jou opbrengt. En ook omdat ik weet hoeveel onwetendheid er is over dit onderwerp juridisch, wetenschappelijk en medisch bij verzekeringsartsen, verzekeringsartsen bezwaar en beroep, behandelaars en specialisten.

Ik vraag hier een vergoeding voor van 75 euro (exclusief BTW) voor, waarbij een uur aan advies gegeven wordt. Hierin kan ik met je meedenken in je persoonlijke situatie en het medisch objectiveren van je klachten.

Ik hanteer daarbij een policy van niet goed, geld terug. Het gaat mij niet zozeer om eraan te verdienen, maar wel aan de tijd en energie die ik erin steek. Daarnaast is elke casus heel persoonlijk. Niet altijd zal mijn casus op jouw casus van toepassing zijn. Daar wil ik ook eerlijk in zijn.

Ik raad je altijd aan om ook een advocaat/jurist in te huren die de rechtsgang volgens de regels kan volgen voor je.

Mijn casus:

Nadat ik door het revalidatiecentrum was verteld dat ik hersenletsel had na vier hersenschuddingen, kreeg ik een keuring bij het UWV. Na twee neuropsychologische onderzoeken (waarbij na het eerste NPO wel beperkingen uitkwamen) en een schone MRI, wilde het UWV mij toch nog een keer op expertise sturen. Ik werd opnieuw onderzocht door een neuropsycholoog en neuroloog via het UWV.

Ik had NOOIT verwacht dat ik NIET zou kunnen aantonen dat ik hierdoor arbeidsongeschikt zou zijn.

Helaas oordeelde de verzekeringsarts heel anders en werd ik maar voor 21% afgekeurd. Ik kwam in de WW terecht en had onwijs veel stress hierdoor, wat ook niet goed was voor mijn herstel.

Ik ben toen in bezwaar gegaan en heb mij juridisch en medisch helemaal ingelezen. Hierdoor vond ik een maas in de wet en een rekenfout. En zodoende kon ik medisch objectiveren dat ik meer dan 35% arbeidsongeschikt was.

Toch kreeg ik via de bezwaarprocedure van het UWV geen gelijk.

Ik ben vervolgens in beroep gegaan met behulp van een advocaat om mijn casus opnieuw voor te leggen aan een onafhankelijke rechter. Voor het voor de rechter kwam, is mijn bezwaar met terugwerkende kracht herzien en is het besluit aangepast. Ik kreeg excuses van het UWV, werd volledig in mijn gelijk gesteld en voor 78% arbeidsongeschikt verklaard (inclusief urenbeperking).

Uiteindelijk ben ik parallel aan dit proces hersteld en heb ik een paar maanden later mijn uitkering op kunnen zeggen. Dit was natuurlijk allemaal vrij bizar.

Mocht je bij jouw proces tegen soortgelijke omstandigheden aanlopen, neem dan vooral met mij contact op. Ik zal eerst aan de hand van je casus ook aangeven of ik je daar bij denk te kunnen helpen of niet.

Ja, ik maak graag een vrijblijvende afspraak.

 

 

Advertenties