Hoi, ik ben Jeanne.

Hersenschudding Coach voor mensen met langdurige klachten, oftewel postcommotioneel syndroom, die begeleiding willen van een ervaringsdeskundige professional bij herstel.

Het is mijn missie om mensen met onbegrepen fysieke klachten te inspireren en begeleiden zodat ze hun zelfherstellende vermogen leren benutten.

“Je hebt hersenletsel en je zal nooit meer de oude worden.” 

Dit kreeg ik te horen nadat ik mijn vierde hersenschudding had opgelopen.

Vier jaar later was ik volledig hersteld.  

Ik weet nog goed dat ik voor de vierde keer gefrustreerd in bed lag met een hersenschudding. Elke keer weer die hersenschudding die mijn leven volledig op zijn kop zette. Ik was het zo zat!  Niet alleen omdat ik zo ziek was, maar ook omdat ik niet werd begrepen door artsen. Niemand kon mij uitleggen wat ik precies had en hoe ik daarvan af kon komen. 

Daar begon mijn eigen zoektocht. Doordat niemand mij kon helpen, voelde ik mij heel eenzaam, maakte ik mij veel zorgen en was ik bang. Hierdoor kreeg ik ook psychische klachten. Maar door psychologen en psychiaters werd ik ook niet begrepen.

Inmiddels zat ik al drie en een half jaar thuis, lukte het me maar niet om weer aan het werk te gaan, had ik talloze behandelingen geprobeerd, dreigde ik in de bijstand te komen en stagneerde mijn herstel. Mijn leven voelde als overleven. 

Ik had dan ook eigenlijk de hoop al opgegeven toen ik in contact kwam met een neuroloog die mijn klachten serieus nam en mij liet ervaren dat er een direct verband was tussen mijn fysieke klachten en emoties. 

Kort daarna las ik een interview van een gepensioneerd neuroloog. Hij nam het op voor patiënten met moeilijk thuis te brengen lichamelijke klachten. Door de empathische manier waarop hij sprak over zijn patiënten, besloot ik contact met hem op te nemen. 

Hij inspireerde mij om het verband te ervaren tussen mijn fysieke en emotionele klachten, waardoor ik een nieuwe manier vond om verder te werken aan mijn herstel. 

Wat ik niet had durven dromen, was dat ik daardoor binnen vijf maanden volledig hersteld en klachtenvrij was.

Ik wist meteen dat ik deze ervaring en techniek ook met andere mensen wilde delen. Als aanvulling volgde ik verschillende opleidingen en ontwikkelde mijn eigen methode, waar ik nu andere mensen met onbegrepen fysieke klachten mee begeleid.

Zo hoop ik bij te dragen aan een wereld waarin iedereen bewust is van zijn of haar mogelijkheden in zichzelf om te herstellen. 

Wil je weten of ik jou ook kan begeleiden bij jouw onbegrepen fysieke klachten? Ik hoor graag graag van je!

Jeanne

Blog at WordPress.com.