In 2013 heb ik de eerste Nederlandse besloten lotgenoten groep op Facebook opgezet, speciaal voor mensen met hersenschudding/whiplash. Zelf had ik veel baat gehad bij de Engelstalige facebookgroepen, maar ik mistte mensen die met hetzelfde zorgsysteem te maken hadden. De Nederlandse groep groeide uit naar meer dan duizend leden. Sinds 2019 valt deze groep onder Stichting Hersenschudding. Je kan je hier aanmelden Hersenschudding – PCS groep 2. Deze groep is ‘besloten’ wat betekent dat je vrienden je berichten niet kunnen lezen die je schrijft. Doel is vooral om elkaar te helpen in persoonlijke situaties en we zijn geen medisch specialist, maar allemaal lotgenoten en ervaringsdeskundigen. Er zijn inmiddels ook groepen voor mensen uit België, speciaal voor jongeren en mensen die langer dan 2 jaar klachten houden. Je kunt je via de link van groep 2 aanmelden. 


Luister hier naar ons interview van Zorgradio RAZO Delft over de facebookgroep en onze ervaringen en tips voor een #hersenschudding!

Kijk voor een overzicht op de lotgenotenpagina van Stichting Hersenschudding, zoals speciale groepen voor mensen met overprikkeling en Engelstalige lotgenoten groepen.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: