Jeanne: En hoe nu verder?

Er gebeurt veel met me. Ik krijg veel inzichten die ik graag wilde en nu lijkt het allemaal meer samen te komen. Ik ga woensdag naar de therapie waar ik eerder over vertelde. Ik heb besloten om het te gaan doen na een nachtje er over geslapen te hebben. En Roos heeft me gerust gesteld:)

Ik heb nog nauwelijks iets verteld over Roos. Maar via via heb ik haar gevonden. Ze heeft een soortgelijke ervaring als ik gehad en daarom hebben we begin januari koffie gedronken. Dat was heel verhelderend. Zij kwam met deze therapie. Later in het proces begrijp ik nu dat ergotherapie heel breed is en dat ik bij een ergotherapeut zat in het UMC en dat ik nu weer naar een ergotherapeut ga is dus opeens meer logisch voor me. Alleen deze ergotherapeut is gespecialiseerd in senso motorische therapie. En ik besef me steeds meer dat ik dat nodig lijk te hebben( dat moet nog wel blijken, maar het wordt steeds logischer).

Ik ben vorig weekend even lekker naar Rome geweest. Ik heb echt genoten! Het regende af en toe echt hard maar ik heb echt me geen moment verveeld of gebaald. Het is echt m’n tweede thuis. Helaas was vliegen inspannend en ben ik op de heen- en terugreis volledig in paniek geraakt. En snapte ik nu het nut van de therapie nog beter en mijzelf.

Ik heb hier met de neuropsycholoog over gepraat nadat ik terug was en hij heeft me uitgelegd, net zoals de ergotherapeut dat het inderdaad een overprikkeling is van je zintuigen. Hij vindt de senso motorische therapie een goede aanvulling.

Nu zit ik even lekker in het park te ontspannen. Ben net naar de tandarts geweest. Daar moet ik nu een paar keer heen, want ze behandeld me in stapjes. Een superlieve tandarts, ze denkt heel erg mee. Ze bellen me een uur van de te voren elke keer als ik een afspraak heb. En dat is heel handig want ik vergeet nog steeds veel en ik heb er totaal geen controle over. Ik hoop dat dit over gaat, want het is heel naar en soms gênant. Soms is het ook weer heel grappig;)

Maar verder gaat het toch ook steeds beter met me. Er zijn veel dingen die nu mis gaan, maar minder frequent. Heb nog steeds een waslijst aan klachten. Maar ik vind het wel steeds makkelijker worden.  Daarom heb ik nog een blog opgezet met foto’s en leuke tips en dingen die mij inspireren om ook andere dingen te proberen. En ik freelance een beetje als recruiter.

Woensdag therapie en naar het Uwv. Ben heel benieuwd. En om de week naar de neuropsycholoog:) en de tandarts;)

Tot snel! Xx

Geef een reactie

%d