Jeanne: Emoties en gevoel bij kaakfysio

Bij je gevoel kunnen. daar blijk ik niet goed in te zijn…het werd me duidelijk tijdens een gesprek met de neuropschygoloog.

Ik had bij hem de vraag neergelegd dat ik mij niet goed kan ontspannen. En vanuit de SI-therapie die ik volg bleek ontspanning de sleutel te zijn naar de oplossing voor mijn fysieke problemen.

Mijn spieren zitten altijd vast, vooral mijn nek, rug en kaakspieren doen elke dag onwijs pijn. Ze zijn compleet verkrampt. Ik kwam hier vorig jaar zomer al achter want toen stuurde de neuropsycholoog mij al door naar een kaakfysio.

Ik wist niet zo goed wat dat inhield en bij haar intake vroeg ze heb je last van dit (knarsetanden in je slaap, stijve nek, overslaande kaak)? heb je last van dat? En die kon ik allemaal met nee beantwoorden.

Toen zei ze: waarom ben je dan hier? Dat wist ik ook niet precies maar ik heb al een aantal jaren dat de chiropractor en een andere fysiotherapeut zeiden, wat is er met jouw kaak gebeurd? die staat niet goed, heb je daar een klap op gehad ofzo? Een ongeluk misschien? Het enige wat ik kon bedenken was een harde hockeybal op m’n kin, waar ik een hersenschudding aan over had gehouden.

Dus na jaren weer mijn kaak onder de loep. Maar ik vond daar niet direct hinder van.. dacht ik. Daar kom ik nu wel echt op terug!

De kaakfysio die zei ga maar even liggen, dan doe ik een routine check. Ik ging liggen en ze drukte met haar duim aan de binnenkant van mijn wang op mijn kaakspier en ik gilde het uit. Van de stekende, intense pijn sprongen de tranen in mijn ogen. En ik schold alles inwendig bij elkaar.  De kaakfysio zei gelijk: ” ah ik denk dat we het probleem hebben gevonden” liep weg van de behandeltafel en ging weer achter haar bureau zitten typen.

Ik kroop van de tafel al en vervloekte eigenlijk nog steeds de vrouw die mij zoveel pijn deed maar was benieuwd naar haar uitleg want ik snapte er helemaal niets meer van.

Ook daar werd weer een puzzelstukje bekend gemaakt. Ze gaf aan dat dit ‘ niet normaal was’ en vroeg oprecht geïnteresseerd hoe het zo ver had kunnen komen. Ik gaf aan dat ik geen flauw idee had waarom ik dit had en gelukkig niet elke dag die pijn voelde (alleen als je er op drukt, dus simpelweg, niet op drukken leek mij de kortste oplossing ;))

Volgens haar waren die klachten alleen bij mensen die niet goed zijn behandeld en jarenlang klachten hebben moeten verbijten. En zei ze, naar aanleiding van mijn geschiedenis, hebben ze echt een fout gemaakt door hier niet bij te helpen. Ze was oprecht boos over mijn situatie. Dat was wel emotioneel voor me, omdat ik toen bevestigd kreeg dat ik ook vond dat er maar weinig aandacht was voor mijn klachten. Eindelijk iemand die dat ook zo zag.

Bij haar heb ik oefeningen gekregen maar die waren niet opgewassen tegen al mijn klachten helaas.

Geef een reactie

%d