Jeanne: Komkommertijd

voor mij ook even komkommertijd. Ik heb even geen zin meer in (revalidatie) therapie. M’n nieuwe huisarts  noemde het mooi ‘je bent therapiemoe’. ( ook dat was iets waar ik moe van werd, van m’n oude huisarts)

Na 2 jaar onderzoeken en therapie wil ik even geen gezondheidsvragen en polonaise aan mijn lichaam, danwel geest! Die vindt dit, die vindt zo.. Het UWV kost al genoeg energie en ik blijf met m’n neus in de boter vallen qua misstanden en bureaucratie.

Dus zei de huisarts, ‘richt je maar even op de dingen die wel goed gaan’. Dat vond ik een goede quote en is m’n lijfspreuk voor de aankomende weken!

Lekker sporten, gaat wel goed, genieten van de zomer, gaat heel goed, tuinieren, gaat goed, m’n huisje schoonhouden, gaat goed, gezond eten en puur eten, gaat goed en voelt goed en lekker bezig zijn met creatieve dingen en m’n interieur krijgt elke dag wel een make-over.

ik haal mn groenten bij een lokaal afhaalpunt , dop mn eigen boontjes en fotografeer dan graag de mooie kleuren

 

M’n hele agenda is bijna leeg, ik kan lekker fladderen en daar blijk ik nu toch echt het beste in te zijn! Het pakt gewoon goed uit dat ik op elk moment even een dutje kan doen als ik dat wil en nu ik zo ontspannen ben, merk ik ook dat ik minder heftig wakker word als ik een dutje heb gedaan. Ook het sporten heeft me lekkere energie gegeven en ik merk dat ik iets meer tolerantie heb als er iets mis gaat. Ik heb geen andere dringende afspraken en heb dus ook de ruimte dat dingen mis gaan. Zo kan ik ongestoord proberen wat ik wil.

Om mijzelf iets positief uit te dagen heb ik mij ingeschreven voor een wekelijkse yogales. Na al een maand thuis te hebben geoefend met yoga in m’n kamer met youtube, merkte ik dat ik het een half uur vol hield. Dat was al beter dan vorig jaar ( nog geen 5 minuten hield ik het toen vol). Ik heb toen een les ‘restorative yoga’ geboekt voor mensen met ‘chronische klachten’ (“hoi”) en hield het zowaar een uur vol! Ik ga nu elke week.

Kleine stapjes en ik ben eindelijk gewoon ontspannen. Sinds 2 jaar voel ik me door dit fladderen eindelijk ontspannen. Moeilijke dingen van UWV of emotionele dingen doe ik even niet alleen en vraag gelijk om hulp. Zo behoud ik mijn energie. Ik zie ook hierdoor dat ik iets waardevols onder de knie heb gekregen, namelijk acceptatie ipv frustratie dat ik niet zo zelfstandig meer ben.

Ik merkte dit weekend en vorig weekend, ik ben gelukkig zo.

Fijne zomer!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: