Jeanne:’S nachtZzz

Altijd lastig om uit te leggen.. Want meestal ben ik vermoeid, moe, traag, trager, etc. En heb ik weinig energie voor m’n gevoel. Maar er zijn dus ook momenten dat ik juist heel veel energie heb!Na een lange periode rot voelen of overbelasting, moet ik altijd een stapje(s) terug doen. Als ik dan die terugslag verwerk, verslonst alles. M’n huishouden, koken, goed eten, etc. En dan na lang genoeg ‘rust’ en afwisseling, mentaal / fysiek, krijg ik juist weer meer energie! ( Beetje zoals dat je griep over aan het gaan is en je denkt, hey, ik kan weer m’n activiteiten uitbreiden!)

Dan voel ik mij altijd weer even de koning te rijk en lig ik vanaf 4 uur ‘s nachts opeens klaarwakker in m’n bed en wil ik helemaal los! De wildste ideeën borrelen naar boven en ik heb echt zin in alles wat ik heb gemist! Dan voel ik de oude Jeanne weer terug 🙂

Na 2 jaar weet ik alleen wel dat ik dan een vette terugslag krijg en begint het riedeltje weer opnieuw. Soms geef ik er aan toe (echt top, daar kan ik dan weken op teren) en soms blijf ik netjes beheerst en probeer eerst m’n energie te gebruiken om de boel eens goed op te ruimen, schoon te maken, etc. Ik weet dat ik dan ipv een paar uur, een paar dagen profijt van heb. Wel heel lastig hoor, om dan gedoseerd met m’n energie om te gaan om een terugval te voorkomen. En op dat moment voelt het zo onlogisch om ‘rustig’ aan te doen😆( In m’n hoofd hoor ik de therapeut roepen “Balans! Denk aan de balans!”)

Hier een mooie link over energie en hersenletsel: http://www.how-psychology-tests-brain-injury.com/vermoeidheid-na-hersenletsel.html

Maar wel fijn om te blijven merken dat die energie ergens nog in mij zit!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: