De tijden zijn veranderd

Uit de grond van mijn hart kan ik zeggen dat dat het mij persoonlijk nog elke keer raakt als er aandacht is voor licht hersenletsel ( oftewel een hersenschudding) en de langdurige gevolgen ervan die kunnen optreden. Dan spreek je over postcommotioneel syndroom (PCS, in de VS willen artsen naar persistent concussive symptoms) waar jarenlang niet eens over gesproken werd. 

En ik heb dat helaas aan de lijve ondervonden door vier hersenschuddingen op te lopen met sport. Hoe vaak ben ik niet geloofd in mijn klachten en hoeveel informatie vond ik over pcs in de medische literatuur, maar men wilde het niet horen of zien. Ik voelde mij zo onzeker hierdoor! Met als gevolg ook iatrogene schade. 

Het is jarenlang mijn missie geweest om PCS bekend èn erkend te krijgen, door er simpelweg over te praten en online te blijven posten. Want nu zie ik echt terug: de tijden zijn veranderd! Er wordt over gepraat:) ( Still a lot to do though) 

Artikel in vakblad Vroeg over “Wees alert op de gevolgen van licht hersenletsel bij kinderen”

Kijk voor meer informatie ook op www.stichtinghersenschudding.nl en op mijn persoonlijke blog www.ikhebeenhersenschudding.com.


Geef een reactie

%d